Новият шеф на "Пазари" сезирал прокуратурата за самоуправство

10:28, 18 мар 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Днес сезирахме прокуратурата заради извършеното самоуправство и недопускане на новото ръководство в сградата на дружеството.“ Това съобщи изпълнителният директор на общинската фирма „Пазари“ ЕАД Недко Радев по повод вчерашния протест на служители и търговци срещу отстраняването на досегашния прокурист Владимир Михалчев. Както Topnovini.bg вече съобщи, Михалчев е заличен в Търговския регистър на 12 март тази година. Решението е на съвета на директорите на дружеството, който на 1 февруари е избрал за изпълнителен директор Недко Радев  - „с висше икономическо образование и дългогодишен стаж в сферата на мениджмънта“, според разпространена днес позиция на директорския борд, подписана от самия Радев.

В нея се казва още:

„На 26.02.2016 г. в деловодството на „Пазари“ бе депозирана покана към прокуриста на дружеството – г-н Владимир Михалчев,  да се яви във фирмата на 7.03.2016 г., за да представи на Съвета на директорите доклад за дейността на дружеството - справки за финансово състояние, за заведени дела от и срещу дружеството и др. Тогава бяхме уведомени, че г-н Михалчев ползва платен годишен отпуск до 06.04.2016 г.

 И тъй като до момента не сме успели да осъществим контакт с него, нито да се запознаем детайлно с управлението на общинското дружество, а само четем изявленията му в медиите, нека бъде добър да отговори на следните въпроси:

-          Има ли опасност „Пазари“ ЕАД да загуби важни обекти, разположени на Централен пазар, предвид бездействието му като прокурист, изразяващо се в неоказване на съдействие на Съвета на директорите и на един от адвокатите на дружеството?

-          Кой има интерес от блокиране на дейността на „Пазари“ ЕАД посредством организиран бойкот от страна на служители и малка част от наемателите на пазара?

-          Кой има интерес от всяването на паника чрез разпространяване на слухове и невярна информация, че новото ръководство ще увеличава наемите на обектите и готви приватизация на дружеството?

-          Има ли засегнати интереси на общински съветници и трети лица от оттеглянето на пълномощията му? Кои са те?

-          След справка в Търговския регистър стана ясно, че договорът на г-н Владимир Михалчев е сключен през 2008 г. и е БЕЗСРОЧЕН! Това е недопустимо, предвид факта, че дори Съветът на директорите се избира за определен мандат. Кой има интерес прокуристът да е вечен?“

От директорския борд, в който освен Недко Радев фигурират още Петър Димитров Димитров и 27-годишната Александра Велиславова Велкова, се надяват прокуратурата и компетентните органи да издирят и установят хората, които са провокирали вълненията около „Пазари“ ЕАД.

„Уверяваме всички коректни наематели на пазарите във Варна, че  имаме визия и желание да работим и развиваме успешно дружеството, че ще работим за преустановяване на порочни практики, за които се носят легенди в публичното пространство. Открито заявяваме, че няма да предприемаме стъпки за повишаване на наемните цени, а дори напротив – след обстоен анализ ще търсим механизми за тяхното понижаване в подкрепа на местните производители и търговци.

Категорично заявяваме, че по никакъв начин не възнамеряваме да стартираме процедура по приватизация или ликвидация на дружеството“, твърдят от съвета на директорите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама