Преизбраха Селятин Мухарем за районен мюфтия на Айтос

10:30, 18 мар 16 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Досегашният районен мюфтия на Айтос Селятин Мухарем бе преизбран за такъв. Това стана ясно на провелата се вчера мюсюлманска конференция в града, съобщават от Главното мюфтийство на Република България. Мухарем изпълнява тази длъжност повече от десет години.

На конференцията присъстваха 49 делегати имами. Като представител на Главно мюфтийство официален гост на форума бе председателят на Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) Ведат Ахмед. Събитието бе открито с четене на Свещения Коран от страна на имама на село Мъглен Адем Муса. След приветствените слова на районния мюфтия Селятин Мухарем и на Ведат Ахмед, имамите от региона бяха запознати с решенията за свикване и дневния ред.

Районният мюфтия изнесе доклад за дейността на районното мюфтийство през изтеклия мандат 2011 – 2016 година, като запозна делегатите с постигнатите резултати през последните пет години и акцентира върху важни теми като коран-курсовете, Седмица на ислямското образование, честванията на Кутлу доум, дейностите през месец Рамазан (ифтари, раздаване на хуманитарни пакети и други), хадж, придобиването и състоянието на вакъфските имоти и други. Също така бяха разисквани и въпроси, свързани с религиозните дела в района.

С единодушна подкрепа делегатите номинираха предложената кандидатура на досегашния районен мюфтия Селятин Мухарем, който изпълнява тази длъжност от 2003 година.

Районната мюсюлманска конференция в Айтос беше закрита с дуа, отправена от страна на председателя на ВМС Ведат Ахмед.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама