Неграмотни младежи над 16 години тръгват на училище

10:38, 18 мар 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Завърши курс за ограмотяване по проект "Mладежки център Добрич - Вашето утре”. Продължителността на курса бе 5 месеца и се изпълнява по учебната програма и методически указания на МОН с продължителност 600 часа. В курса се включиха 10 младежи в риск, навършили 16 години и повечето от които неграмотни, съобщават от Общинския младежки център.

На 17 и 18 март бе последният и най-важен етап от курса - два изпитни дни, в които курсистите показаха резултата от своя труд през последните месеци. По време на курса те успяха да усвоят повече знания от предвиденото и затова изпитът им бе на ниво "входно" за трети клас, а не само за първи и втори клас, както бе планирано. Изпитите включваха въпроси от предметите български език, математика, човек и общество и човек и природа. След като излязат резултатите успешно издържалите изпитите младежи ще получат сертификат за грамотност.

Курсът за ограмотяване към Младежки център Добрич вече даде резултат. Той бе първа крачка за двама от участниците да се сдобият с увереност за явяване на изпити в своите училища. Благодарение на това двама от младежите вече имат диплома за завършен втори клас от училището в село Победа, а още един младеж се завърна в образователната система, продължавайки своето образование в училището в село Стефаново. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама