Ненчев: В министерството няма сиви кардинали

10:45, 18 мар 16 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„В Министерството на отбраната няма сиви кардинали, всеки, който ме познава, знае, че не търпя подобен тип отношение“, заяви в сутрешния блок на бТВ военният министър Николай Ненчев. Той посочи, че именно във връзка с течаща проверка в отпуск е изпратен директорът на дирекция „Инвестиции в отбраната” Венислав Цанов, сочен от медии за сив кардинал във ведомството. Ненчев обяви, че отношенията му с Цанов са свързани само „ проектите и поръчките“.

По повод поредното изостряне на тона между ГЕРБ и ДСБ обяви, че „много често има опозиция вътре в самото управление, която му помага да се ориентира правилно“. Отрече лидерът на тъмносините Радан Кънев да е говорил с него за политически назначения, но определи като „смущаващи информациите“ за политически назначения и неизгодни договори в „Терем” след назначаването в борда на директорите на лице, свързвано с ДСБ.

Военният министър се ангажира да провери договора за правни услуги с външна кантора и по-специално дали това е именно кантората на Радан Кънев.

Като „твърде обезпокоително” той определи и твърдението, че шофьорът на новия член на борда получава 1250 лева заплата, като обеща, че ще бъдат взети необходимите мерки.

Николай Ненчев обяви, че е помолил Сметната палата да направи пълна проверка на ведомството му и вече ще спира обществени поръчки при най-малкото съмнение.

По повод последните медийни публикации, които и премиерът отрече, за оставка на Ненчев той поясни, че продължава да има подкрепата на ГЕРБ. Откри обаче корена на атаките срещу него: „има някаква странна симбиоза” между предаването на досиетата на военното разузнаване, прекратяването на договора с Русия за поддръжката на изтребителите ни, освобождаването на чиновници, заподозрени в корупционни действия и публикациите в жълтата преса. При всеки по-решителен ход буквално на следващия ден бивал атакуван в медиите.

„Цялата тази помия се излива периодично. Тези хора, освен мързеливи, са и глупави”, каза министърът, като обясни, че много от публикациите са абсолютно измислени.

„Онзи ден Цацаров го каза много добре – медиите на Пеевски тровят гражданите”, отбеляза Ненчев, като допълни, че е завел дела за клевета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама