Пет хиляди рози разкрасяват Пловдив предпролетно

10:46, 18 мар 16 / Любопитно 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 5200 розови храста ще бъдат засадени тази пролет на различни места в града, съобщиха от ОП "Градини и паркове" в Пловдив.

Вече са засадени 900 нови розови храста в разделителната ивица на бул. "Цар Борис III Обединител от южната страна на Тунела, както и пред Панаира, уточни директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев. 700 рози са засадени и в отсечката между двете кръгови кръстовища на най-натоварения пловдивски булевард в район "Северен".

Над 1000 рози ще украсят и бул. "Христо Ботев" в участъка от Централна гара до ул. "Любен Каравелов". Екипи на предприятието вече отстраниха старата храстовидна растителност и почвата се подготвя за новите насаждения. С нови насаждения се попълва на места, където цветята са откраднати, по бул. "България", "Карловско шосе" и "Шести септември".

"Подбрали сме храстовидни и увивни видове рози с различни цветове, които чудесно се вписват във фона на нашия античен и същевременно модерен град", обясни Алексиев.

Междувременно на мястото на пречупени и откраднати дръвчета край велоалеите в район "Южен" ОП "Градини и паркове" засади нови, тъй като според реализирания с европейски средства транспортен проект това е задължение на Община Пловдив. Следващата седмица се предвижда залесяване на 40 чинара по бул. "Марица" в район "Северен".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама