Екипът на русенеца Росен Даскалов разработи градски автомобил за 145 000 паунда

11:20, 18 мар 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След успешния дебют на хомологирания от ФИА състезателен автомобил SIN R1 GT4, както и многобройните топ позиции, спечелени през сезон 2015, всички палци са отново стиснати за сезон 2016, но не само в Европа. Историята на успеха бе продължена и премина отвъд Атлантика. Наши два състезателни автомобила вече участват в американския шампионат Pirelli World Challenge.

Това споделиха от екипа на русенеца Росен Даскалов, който разработва уникалните модели. Нова им разработка, уличният модел SIN R1, бе успешно представена на най-голямия форум за нови автомобили Geneva International Motorshow.

Първоначалната идея около създаване на уличен автомобил, е довела до сериозни тестове и изцяло новоразвит автомобил. Така се е получил и продукта, който да се сравнява с големите имена при спортните автомобили, но се старае да се открои и с по-висока степен на автентичност и връзка със спорта. 

Новият уличен автомобил е изцяло от карбонови композитни материали, изработени в завод в България по най-нови технологии и с отлично качество. Основата на колата е – хомологираната от ФИА състезателна тръбна конструкция, изработена от специални студеноизтеглени тръби Т45. Здравината на тази конструкция се подсилва от карбон-композитните елементи на купето, които завършват структурата на автомобила. Стандартната версия на уличния автомобил има същото тегло като състезателния – 1250 кг. Двигателите, базирани на 6.2 до 7.0 литровия V8 от GM започват от 430 и достигат до 660 конски сили. Съотношение мощност-тегло е от 2.9 до 1.9 кг/конска сила.

Производителите са категорични, че в комбинация с новата 10-стъпково регулируема система за контрол на сцеплението на автомобила, както и с отличното си механично сцепление, колата може да бъде шофирана с голяма лекота, както в сняг, така и по най-горещия пистов асфалт. За окачаването се грижат амортисьорите Ohlins, развита система подобна на Формула 1, а спирачките са специална разработка за автомобила.

Цените на новата и последна версия на SIN R1, вече в производство, започват от 145 000 паунда, без включени такси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама