Пак прибраха в ареста бомбаджията от Стара Загора

11:40, 18 мар 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови днес Окръжен съд Стара Загора за 20-годишния Ангел Генов от Стара Загора.  Той е обвинен за подаване на невярно повикване за тревога, като от деянието са настъпили значителни вредни последици – престъпление по чл. 326 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Наказанието е до пет години затвор и глоба от 500 до 2000 лв.

На 9 март т.г. в 21,27 часа, Ангел се обадил от уличен телефон в Стара Загора на телефон 112 и съобщил за поставено взривно устройство на летище София. Направил го, защото не искал приятелката му да заминава за чужбина. Невярното повикване за тревога е затруднило дейността на летище София за два часа.  

Ангел Генов бе задържан на 12 март, стана ясно, че срещу него се води още  едно досъдебно производство за държане на канабис.

На 14 март с решение на Старозагорския районен съд бе взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на  1000 лева спрямо  Ангел Генов. Прокуратурата обаче протестира решението.

Днес обаче съдията реши, че деянието, чийто извършител е старозагорецът, е с висока обществена опасност, освен това има и друго производство срещу него.

Решението е окончателно и  Ангел Генов бе отведен с белезници от съдебната зала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама