Дъщеря разплака баща си в хасковския съд /снимки/

11:56, 18 мар 16 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дъщеря се изправи срещу баща си обвинявайки го в убийството на съпруга й и го разплака след като отказа да предяви парично обезщетение. Това се случи днес в Окръжен съд Хасково, където на подсъдимата скамейка застана 68-годишният Анастас Стайков.

На 7 април миналата година след пиянски запой той наръга смъртоносно зет си Желю Ванев в дома си.

Днес окръжният съдия Милена Петева осъди Анастас, който е пенсионер по болест на 10 години затвор при строг режим. Той обаче ще остане зад решетките за 6 години и 8 месеца, защото процесът премина по съкратената процедура, при която съдът е длъжен да намали наказанието с една трета.

„Признавам всичко, което е написано в обвинителния акт. Съжалявам и се разкайвам”, каза Анастас. Той се разплака след като чу, че собствената му дъщеря Делка Христова се отказа да иска пари от него. Тя обаче все пак участва в процеса като частен обвинител. „Знам, че баща ми няма пари и аз няма да искам нищо от него”, каза тя.

Прокурорът по делото Розалин Трендафилов посочи в пледоарията си, че положителните черти в Анастас преобладават. Обвинителят настоя за минимално наказание. Защитата пък поиска условно наказание. Съдът потвърди и мярката за неотклонение на Анастас, която е най-леката – подписка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама