Задържаха водач на ТИР, опитал да подкупи пътни полицаи в Бяла

12:05, 18 мар 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водач на ТИР е бил задържан, след като се е опитал да подкупи пътни полицаи в Бяла, съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе. Вчера сутринта, екип от служители на РУ - Бяла са извършвали служебните си задължения по пътен контрол на територията Бяла, на главния път І – 5, в района на кръговото кръстовище на входа града.

Там са спрели за проверка товарен автомобил, управляван от 51-годишния Е.М. Водачът на ТИР-а е бил поканен от униформените служители до полицейския автомобил, да им предостави документите си за проверка и да му бъде направена проба за алкохол.

Когато се е приближил до колата мъжът е отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, отворил предната лява врата на служебния автомобил и хвърлил на седалката четири банкноти от по 50 евро.

Информация за случилото се веднага е подадена в дежурната част на полицията, на място е изпратена оперативна група, извършен е оглед и документиране на случая. Водачът Е.М. е бил задържан, за срок до 24 часа в МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.304, ал.1 от НК срещу Е.М.

По-късно днес съдът уважи искането на Окръжна прокуратура- Русе и взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Е. А.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства би могло да бъде изведено обосновано предположение, че е извършил престъплението, за което е привлечен към отговорност - дал е подкуп 200 евро на длъжностни лица полицейски служители при Районно управление гр. Бяла - ОД на МВР - Русе. Престъплението се характеризира с по-висока обществена опасност, понеже обвиняемият е направил опит да осуети разследване за извършено престъпление.

Повдигнатото обвинение е за тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като е с постоянно местопребиваване в Република Турция. Поради това съдът е взел мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама