Пожар в сухи треви гасиха огнеборци в русенския квартал "Родина"

12:14, 18 мар 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера по обед служители от Втора РСПБЗН са гасили пожар в сухи треви, съобщават от Областната дирекция на МВР. В 13:18 часа те са изпратени в русенския квартал „Родина“, където на площ от около 20 квадрата са горяли сухи треви, вероятно запалени от хвърлена неизгасена цигара. Огънят е бил изгасен, няма пострадали и щети.

В 14:05 часа екип на Първа РСПБЗН е насочен към ул. Ганчо Карамаждраков в Русе, в бл. 106, по сигнал за дим от жилище. Веднака към адреса са изпратени екипи от полицията и пожарната. При пристигане на място е станало ясно, че стопанинът на апартамент на трети етаж в блока, откъдето е излизал дима, е забравил съд с ядене върху котлон.

По- късно вечерта, в 20:12 часа, екип на Първа РСПБЗН отново е изпратен по сигнал за излизащ дим, но този път от покрив на блок на ул. Борисова 56.

При пристигане на екипа на място е станало ясно, че горят сажди в коминно тяло във вход Б. Огнеборците са извършили дежурство, с цел предодвратяване на евентуални нежелани последици от запалването на натрупаните сажди в непочистения комин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама