Обществен съвет ще решава проблемите на Сунгурларе

12:54, 18 мар 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новосъздаден обществен съвет ще решава проблемите на Сунгурларе чрез конкретни предложения. Идеята за създаването му е обсъдена преди дни в залата на местния Общински съвет от бизнесмени, хора от държавните институции, бивши управници на града и общината, съобщиха от местното кметство.

Целта на този обществен съвет е да съдейства за диалога между гражданите, общинската администрация и общинските власти за решаването на проблемни въпроси, свързани с инфраструктурата на град Сунгурларе, по опазване на обществените пространства и зелените площи, както и за прозрачност в решенията на местния Общински съвет. Дейностите на общественият съвет ще са насочени към насърчаване на взаимодействието между жителите на града и ръководството на общината в областта на регионалното развитие, социалното подпомагане, развитието на спорта и младежката дейност в града. Общественият съвет предоставя допълнителен инструмент на местната власт да консултира своите намерения и решения със заинтересованите страни, да ги направи по-смислени и популярни.

Идеята за създаването на обществения съвет е на сунгурларския кмет Васил Панделиев. Органът не може да налага на кмета на общината как да действа, но Панделиев коментира, че е отворен към всякакви предложения и инициативи, които ще направят живота на местните по-добър. Той каза още, че ще се съобразява с препоръките на избраният обществен съвет, състоящ се от седем членове.

Общественият съвет ще заседава всеки последен петък на месеца. В случай че възникнат спешни въпроси, органът ще се събира и извънредно.

Общественият съвет е доброволна и независима организация на общността, която обединява гражданите. Той се създава и осъществява дейността си в съответствие с действащото законодателство в РБългария, на основание чл. 17,ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама