32 компании се представят в 11-ото русенско издание на най-големия кариерен форум в България

13:15, 18 мар 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 23 март, от 10:00 часа, в РУ "Ангел Кънчев" ще бъде даден стартът на единадесетото русенско издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната - „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2016.

Русенското издание на форума ще бъде открито от г-н Стефко Бурджиев, Областен управител на Русенска област, проф. д-р Велизара Пенчева, Ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“, Светлозар Петров, Управител на JobTiger и Кенан Али, Регионален Оперативен Мениджър Детско хранене, Северна България в Нестле България, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Това стана ясно на пресконференция, която се проведе на 18 март, с участието на проф. Диана Антонова, Зам.-ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“, Светлозар Петров, Управител на JobTiger и Христина Тошкова, Специалист „Корпоративна комуникация и корпоративни връзки“ в Нестле България – компанията генерален спонсор на форума за 13-та поредна година.  Те представиха програмата и планираните новости в тазгодишното издание на форума.

За 15-та поредна година (в Русе за 11-та) форумът предлага на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето кариерно развитие и да се срещнат с потенциални работодатели. Над 160 български и международни компании ще представят в София и още шест града в страната своите стажантски програми и свободни работни места.

Форумът е най- голямото и значимо кариерно изложение в България от 15 години. За това има заслуга и фактът, че се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, същевременно позволявайки на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни студенти и експерти, които търсят сериозна кариерна реализация.

По традиция, форумът „Национални дни на кариерата“ е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи), провеждани в различни университети в страната, непосредствено преди старта на събитието. Там студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, да чуят важни съвети за поведението си по време на интервю за работа, както и да получат кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

Всички важни подробности за събитието могат да бъдат намерени в сайта national.careerdays.bg. Изложението „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се провежда за 15-та поредна година и е най-голямото и утвърдено младежко кариерно събитие в България.

Провежда се в 7 града – София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас. През годините, в изложението са участвали над 206 000 млади хора. Над 35 000 от тях са стартирали стаж или кариера след посещението си на изложението. Над 1000 компании са участвали през годините във форума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама