ТЕРЕМ няма договор с кантората на Радан Кънев, но има с кума му

14:09, 18 мар 16 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ТЕРЕМ ЕАД няма сключен договор с кантората на Радан Кънев. Това съобщи председателят на Съвета на директорите Стоил Яков в отговор на твърденията на ГЕРБ. Ден по-рано покрай декларацията към премиера от групата на ГЕРБ обявиха, че в завода има конфликт на интереси и поискаха проверка дали е наета кантората на лидера на ДСБ Радан Кънев.

"Това е лъжа номер едно", обясни Яков, като допълни, че заводът няма правен отдел. По думите му дружеството има сключен граждански договор с юриста Васил Танков, когото Яков определи като блестящ юрист. Отрече обаче адвокат Танков да има някаква връзка с кантората на Радан Кънев, но пък стана ясно, че е негов кум.

"Кумовете на разни хора имат ли право да работят, пречи ли им това да бъдат добри юристи?. Не съм толкова близък на Радан Кънев, че да знам кой му е кум и кой му е сват".

Месечното възнаграждение на Танков е около 2000 лева, уточни директорът и призова да се сравни това с постигнатите резултати за "ТЕРЕМ". 

Яков посочи конкретни цифри - през 2014 г. загубите са били 5 141 000 лева, а през 2015 очакваните печалби са за 3 175 000 лв. 

Яков подчерта, че си обяснява атаките срещу него само по един начин - като свързани с партийната му принадлежност. Той е председател на изборния щаб на ДСБ. 

"Аз съм експертно назначение", категоричен бе шефът на СД на ТЕРЕМ в отговор на въпрос дали ще се оттегли от поста, подчертавайки, че е назначен през февруари 2015 г., тоест на третия месец от влизането на ДСБ във властта. 

По-рано днес Валентин Радев от ГЕРБ показа пред бТВ договор за адвокатски услуги, за който твърди, че е сключен от военния завод с кантората на Кънев.

По-късно в кулоарите на парламента Яков обяви, че няма да се оттегли от поста, защото е експертно назначение и си върши добре работата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама