Ивелина Василева: Забраната на дивото къмпингуване не може да предшества регламентирането му

14:35, 18 мар 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Моята позиция и тази на ведомството относно дивото къмпингуване е, че е необходимо да има ясен регламент и само след като такъв е наличен, след като има определени места за къмпингуване, тогава би могло да се пристъпи с налагане на по-строги изисквания по отношение на санкции и забрани“.

Това заяви при посещението си в Бургас министърът на околната среда и водите Ивелина Василева по актуалната тема с дивото къмпингуване у нас. Припомняме, че първо то беше забранено, но впоследствие след протести в редица градове премиерът Бойко Борисов разпореди на депутати от ГЕРБ да внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие.   

„Тоталната забрана не може да предшества регламентирането на подобна дейност. Едното трябва да следва другото. Първо трябва да се разработят ясни правила“, посочи от екоминистърът.

Василева посочи, че трябва да се опрости процедурата за определяне на зоните, където може да бъде извършвано диво къмпингуване, и да се обезпечи редът, по който това да става, да има ясен ред и съответно да се упражнява контрол за неспазване на изискванията впоследствие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама