Първото парашутно поделение на Българската армия чества 73-ата годишнина

14:55, 18 мар 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото парашутно поделение на Българската армия – Парашутна дружина, чества днес 73-ата годишнина от създаването си, съобщиха от Общински съвет - Пловдив.

Слово бе произнесено от командира на бригадата генерал Явор Матеев. В него той заяви, че в историята на всяка армия има дати и събития, които не са подвластни на времето, извоювани с мъжество и воля. "Днес искам да изкажа своята човешка и войнска благодарност към всички офицери, сержанти, войници и цивилни служители за всеотдайния ви труд и висок професионализъм", завърши словото си генерал Матеев.

Като част от честванията бяха поднесени цветя и венци пред паметната плоча на загиналите военнослужещи от формированието. След това митрополит Николай отслужи панихида в памет на загиналите войни пред параклиса на военното формирование „Свети Иван Рилски”.

Гости на събитието бяха председателят на Общински съвет Савина Петкова, зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев, генерал-майор Боцев, командир на Сухопътните войски, Негово Високопреосвещенство митрополит Николай, зам. областният управител Иван Антонов, зам.-кметът на Пловдив Георги Маринов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама