Съдят плевенски антиквар за търговия с крадени ценности

15:04, 18 мар 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Плевен повдигна обвинение срещу антиквар от Плевен, търгувал с крадени ценности.

Според обвинението, Христо Н. Придобил чужди движими вещи за повече от 15 000 лева, въпреки че знаел, че са откраднати от двама колекционери. Сред вещите са ценни монети, пощенски пликове, оригинални снимки на царското семейство, пощенски картички, кремъчни пушки от различни марки и модели. 

Обвиняемият бил търговец на старинни предмети - монети, огнестрелно и хладно оръжие, произведения на изкуството и занаятите, като имал антикварен магазин, където купувал и съответно продавал различни антикварни вещи. Имал специални познания по отношение на монетите, огнестрелните и хладни оръжия.

В тази връзка се познавал и с О.М., който колекционирал монети и М.В., които се занимавал с ремонт и колекциониране на старинно оръжие. Двамата често посещавал магазина на обвиняемия, тъй като през годините осъществявали съвместна дейност.

В тази връзка антикваря бил виждал колекцията от монети и много добре знаел какъв е начина на подредбата им по класьори на О.М., както и оръжията, които притежавал М.В.

На 24.09.2011 . неустановено по делото лице, чрез използване на техническо средство повредил патрона на входната врата на апартамента, обитаван от М. В., проникнал в жилището и извършил кражба на старинното оръжие, както и колекциите от монети на О.М. Двамата колекционери веднага уведомили всички колеги за кражбата, като казали и на обвиняемия. Въпреки, че знаел, че тези вещи са откраднати и можел да ги разпознае, обвиняемият с цел да реализира парична печалба, придобил вещите – монети и оръжия, за които знаел че са откраднати.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама