Цветанов се опита да овладее Реформаторския блок, обявиха от ДСБ

15:29, 18 мар 16 / Политика 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Декларацията и поведението на ГЕРБ е финалът на една политика, която те водеха през последните месеци по отношение на ДСБ с цел ние да напуснем Реформаторския блок. Цялата медийна атака, която се водеше през тези месеци преди Националното ни събрание, имаше за цел да напуснем Реформаторския блок, за да бъде той лесно овладян от Цветан Цветанов.

Това обяви депутатът от ДСБ Вили Лилков на пресконференция, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той обяви, че работодател на анализираните лица в декларацията на ГЕРБ е премиерът и той решава тяхната съдба като експерти и представители на властта. Депутатът уточни, че в декларацията на ГЕРБ има много неточности.

„Не знаехме, че Христо Ангеличин все още е член на ДСБ. Той не е, както и много други хора, които са посочени, отдавна не са членове на ДСБ“, убеден е Вили Лилков.

В крайна сметка, по думите на Лилков, декларацията на ГЕРБ имала за цел да предупреди останалите партии в Реформаторския блок какво ги чака, ако последват ДСБ.

„Нека е ясно на всички, че „Демократи за силна България“ бяха двигателят за създаването на Реформаторския блок и ние ще бъдем в него, ще бъдем и в опозиция. Това е решението на Националното събрание“, обяви народният представител.

Относно отсъствието от събранието на здравния министър Петър Москов Лилков съобщи, че той е бил поканен като всички останали членове. По думите му досега никой от партията не е предложил изключването му, като водената от него политика винаги е получавала подкрепата на ДСБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама