Шофьор, спипан зад волана с 2,92 промила, отива на съд

15:51, 18 мар 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура –Русе внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу 50-годишен мъж, управлявал автомобил след употреба на алкохол.

Обвинението срещу Сашо Н. е затова, че на 29 февруари т.г. в Русе, управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,92 на хиляда, установено по надлежния ред.

Обвиняемият е неправоспособен водач, но въпреки това си позволявал за шофира, за което вече бил и санкциониран с административно наказание за нарушение извършено на 31 октомври 2015г.

В късния следобед на 29 февруари т.г. той шофирал колата си след употреба на значително количество алкохол. Около 17.30 часа навлизайки в кръгово кръстовище, спрял, за да даде предимство на автомобилите в кръга.

В следващият момент вместо да продължи напред, потеглил назад, в следствие на което ударил със задната част на автомобила си предната броня на намиращия се зад него друг автомобил. След удара обвиняемият побързал да потегли и да напусне мястото на произшествието. Веднага след това бил задържан от полицейски автопатрул, а проверката установила сериозното количество алкохол в кръвта.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама