Нов прокурор положи клетва в Окръжна прокуратура - Пловдив

16:00, 18 мар 16 25 1196 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мария Тодорова положи днес официално клетва като прокурор в Окръжна прокуратура - Пловдив. На церемонията, която се провежда за първи път в Града под тепетата, присъстваха Димитър Узунов, представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС), зам.-председателят на Комисията по предложения и атестиране на съдии Румен Боев, Иван Даскалов - апелативен прокурор на Пловдив, всички прокурори от Окръжна прокуратура.

Окръжният прокурор Румен Попов прочете клетвените думи, а прокурор Тодорова повтаряше след него: "Заклевам се в името на народа да прилагам точно конституцията и законите на Република България. Да изпълнявам задълженията си по съвест и вътрешно убеждение. Да бъда безпристрастен, обективен и справедлив. Да допринасям за издигане престижа на професията. Да пазя служебната тайна, като винаги помня, че за всичко отговарям пред закона. Заклех се".

"Ще положа всички усилия да работя срочно, стриктно и екипно с вас. В нашата работа трябват дела, а не думи", каза непосредствено след клетвата новият член на Окръжна прокуратура.

Прокурор Мария Тодорова е завършила "Право" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Работила е като администратор в дружество за бизнес и юридически консултации. От февруари 2006 г. досега е била разследващ полицаи в отдел "Разследване" при ОД на МВР - Пловдив, като е разследвала дела по линия "Криминална".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама