„Биволъ“: Фабриката на „Булгартабак“ в София вече не работи

16:31, 18 мар 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фабриката на „Булгартабак“ в София – „София БТ“ АД, вече не работи. Това твърди сайтът за разследваща журналистика „Биволъ“, като се позовава на два независими източника. Работниците във фабриката били в отпуск от 16 март, сряда.

По информация на медията в понеделник работата ще бъде подновена, за да се преработи наличното количество тютюн, а от 1 април фабриката спира окончателно. Всичко това идва само два дни, след като от „Булгартабак“ обявиха, че спират износа си за Близкия Изток, като обвиниха за това медиите на Иво Прокопиев, които създали репутационен проблем на предприятието. В съобщението на холдинга имаше предупреждение, че 400 души можело да бъдат бъдат уволнени, а това на практика станало още в същия ден.

През последните месеци инвестициите в поддръжката на машините и оборудването на фабриката в София са били замразени. Освен това е в ход демонтирането на машини от „София БТ“, които официално ще бъдат преместени в Благоевград. Оттам обаче оборудването ще отпътува за фабриката на „Булгартабак“ „Дувана“ в Баня Лука – Босна (Сърбия), пише още „Биволъ“.

По данни от 2014 г. „София БТ“ произвежда малко над половината от цигарите, които се експортират от „Булгартабак“ към Дубай и Сирия, като основното количество е към Дубай.

Цялото разследване на „Биволъ“ за фабриката на „Булгартабак“ в София можете да прочетете ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама