"Дунав 8806" търси реванш срещу "Берое" в Русе

16:35, 18 мар 16 / Спорт 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Дунав 8806" посреща "Берое" в мач от седмия кръг на втората фаза в баскетболното първенство при дамите у нас. Двубоят е на 19 март, събота, от 19 ч. в залата в русенския квартал "Здравец".

В предходния кръг дунавки изпуснаха победата в края и отстъпиха в Монтана от местния тим със 77:80. Старозагорки пък загубиха с 52:74 от "Хасково 2012" в своята зала "Общинска".

До момента "сините феи" са трети във временното подреждане, а "зелените" са на петата позиция. Шампионките записаха три успеха срещу отбора от Стара Загора по време на срещите помежду им от първата и от втората фаза на шампионата през този сезон.

В турнира за Купата на България обаче "Берое" се възползва максимално от домакинството на надпреварата и победи дунавки в полуфиналите.

Поради това момичетата на Георги Божков са амбицирани да се докажат пред верните си фенове в един от най-важните мачове преди плейофите.

"Всеки следващ мач е важен за класирането в редовния сезон и може да ни осигури по-добра изходна позиция за плейофите, в които ще се решава сезона. Затова е важно отново да получим и необходимата подкрепа от верните ни фенове. Те са доказали, че винаги когато трябва са до отбора", коментира Георги Божков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама