Конфликтът между родителя и учителката няма общо с Хуманитарната гимназия, заявиха от училището

16:46, 18 мар 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конфликтът между родителя и учителката е от битов характер и няма нищо общо с Хуманитарна гимназия като институция. Това съобщиха от учебното заведение по повод разпространената по-рано днес информация от Областната дирекция на МВР, че лице с хладно оръжие е влязло в учителската стая на ХГ „Кирил и Методий” и е отправило заплахи към конкретен член на персонала.

От гимназията съобщават, че на 16 март сутринта, малко след 8 часа , родител на ученичка влиза  в учителската стая за среща с учителка. Впоследствие същият  започва да отправя заплахи към нея и изважда сгъваем  нож , който забива в масата. Учителите прибират ножа и с помощта на охраната извеждат лицето извън сградата на училището. Своевременно са уведомени органите на МВР.  Педагозите са дали показания и са оказали пълно съдействие на органите на реда. По случая се води следствие.

Своевременно е уведомен началникът на РИО.

На въпросния родител е забранен достъп до двора и до сградата на училището.

„Животът  и здравето на учениците не са били  застрашени по време на инцидента и учебният процес е протекъл нормално.

Вярваме, че сме направили всичко възможно за гарантиране безопасността на учениците и служителите и че заедно с родителската общност  можем да гарантираме сигурността им и най- добрата подкрепяща среда“, заявяват от Хуманитарна гимназия.

По информация на Topnovini.bg въпросният родител е имал взаимоотношения със сина на учителката. След като не успял да я открие у тях, отишъл да я потърси на работното й място. На охраната обяснил, че отива да говори с учителката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама