Дистрикт гуверньора на Ротари България обсъди съвместни проекти с местната власт в Търговище

16:50, 18 мар 16 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дистрикт гуверньорът на Ротари България Нина Митева беше гост на Търговище и местните ротарианци. Тя проведе и официална среща вчера с кмета на Търговище д-р Дарин Димитров и областния управител Светлин Бонев. Нина Митева запозна своите домакини със структурата, целите и задачите на Ротари в България и каза, че 14 от кметовете на големите градове в страната като Бургас, Видин, Добрич, Монтана и др., са членове на голямото ротарианско семейство. Предложи още съдействие при решаването на проблемите на Търговище, в лицето на членовете на Ротари клуба, който обединява представители от различни сфери на бизнеса и обществеността в града.

С пожеланието „да оставим дар за хората след себе се“ Нина Митева връчи на д-р Дарин Димитров и Светлин Бонев официалното флагче на ротарианската 2015-2016 г., която преминава под мотото „Бъди дар за света“. По нейните думи това означава да се вглеждаме по-малко в материалното благополучие и да правим повече добрини за себе си и за околните.

Клубният президент Диан Цонев пък им подари флагчето на клуба в Търговище. Цонев обяви, че местните ротарианци са решили да обновят цялостната визия на паметника на Никола Симов – Куруто, знаменосецът на Ботевата чета. Обмисля се да се продължи и с нови подобрения на терасовидното пространството на туристическия заслон, който ротарианците и техните приятели изградиха миналата година в началото на „Парка“. Предстои парите за това да се съберат от дарения на предстоящия благотворителен великденски бал.

Кметът д-р Димитров обеща местната власт да подкрепя проектните усилия на Ротари клуб Търговище, които са за благото на града, неговите жители и гости.

По-късно със звука на камбаната, молитва и химна на Ротари бе открита официалната среща на клуба с Дистрикт гуверньор Нина Митева в ресторант „Нова Мизия“, на която бяха представени идеите на клуба за работата по нови, устойчиви, социални и хуманитарни проекти.  След това се състоя дискусия за състоянието и развитието на Ротари клубовете в Дистрикт 2482 България, за новите възможности за разширение на представителството на Ротари в България, за новите форми за привличане и задържане на членове в клубовете предлагани от Ротари Интернешънъл, както и за възможностите за правене на проекти с Фондация Ротари.

Дистрикт гуверньорът Нина Митева препоръча на Ротари клуб Търговище да ангажира с ценностите и проектите на Ротари повече жени и млади хора, за да има приемственост, повече креативност и отваряне към външни партньорства.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама