Биячът от „Черни връх“ на свобода срещу 2000 лв.

16:53, 18 мар 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският районен съд (СРС) не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест за Симеон Христов, който е обвинен за побоя на столичния булевард "Черни връх". Христов, излезе от ареста срещу 2000 лева гаранция.

Държавното обвинение поиска постоянен арест за Христов, а другият участник в скандала Никола Маринов, който е обвинен в хулиганство, защото е ритал автомобила на пострадалия Георги Милев, излезе на свобода срещу 300 лева гаранция.

Въпреки, че съдът реши, че има обосновано предположение за това, че Христов е извършил престъплението, както и опасност от това да извърши друго престъпление, магистратите го пуснаха, тъй като обвинението му е за лека телесна повреда. За това престъпление Христов може да отнесе до три години затвор. Тъй като обаче е неосъждан той може да бъде освободен от наказателна отговорност и да се размине с глоба от 1000 до 5000 лева.

На заседанието стана ясно, че в момента на боя Христов е бил под гаранция от 2000 лева, но от друго дело. Той е подсъдим като участник в банда за източване на ДДС. Делото се гледа в спецсъда.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама