Борисов няма да маха хората на ДСБ от властта

16:59, 18 мар 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не е проблем, че ДСБ имат хора във властта на най-различни позиции. Проблемът е, че не искат да носят отговорност. Нито един от тези хора, не искам да си отива и няма да бъде принуден да си отива, само защото е привърженик на една партия. Все едно да не ти дават да се реализираш професионално, защото си от Левски, ЦСКА, Лудогорец“.

Това заяви в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов по разрастващия се скандал между ГЕРБ и ДСБ, след като от ГЕРБ вече поискаха от него да отстрани кадрите на тъмносините от високите позиции във властта.

Премиерът призова двете формации да спрат да улесняват дотолкова опозицията и да изпращат сигнали за нестабилност, защото това на никого не помага.

Обяви още, че, разбира се, ще отиде на срещата с депутатите от ГЕРБ. Твърдението на депутата от ДСБ Атанас Атанасов, че той и парламентарната група на ГЕРБ разиграват театър коментира така: „Не искам да влизам в полемика с хора, които дори не са на нивото ми – има си там депутати“.

Борисов се размина и с евродепутатите, които подеха акция срещу мониторинга. Той обяви, че механизмът за наблюдение върху вътрешните работи на България е ефективен и трябва да бъде използван, „за да се реформира българската съдебна система от А до Я“.

По повод срещата за Турция, в която участва, обяви, че "Европа и Турция гледат сериозно на този процес, защото в момента десетки хиляди хора бедстват. И те са до нашата граница. Няма време за игрички. Затова и казах на колегите – трябва да си тръгнем със споразумение“. Беше категоричен, че дори споразумението да е лошо, трябва да го има и да започне да се изпълнява. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама