Нови форми за обучение и заетост представиха в Русе

16:59, 18 мар 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 25 март до 1 април в Бюрата по труда работодатели могат да заявяват свободни работни места по процедурата „Обучения и заетост“, която се финансира от ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Чрез нея неактивни и безработни над 29 години ще получат шанс за работа и обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности. С приоритет ще бъдат наемани безработни от целевата група, които са с основно или по-ниско образование, продължително безработни с регистрация в Бюрата по труда 12 и повече месеца и безработни над 54 години.

Това обясни по време на информационна среща с медиите експертът на ОИЦ-Русе Габриела Стефанова.

Особеност на процедурата е, че конкретен бенефициент е Агенцията по заетостта, а работодатели и безработни ще се възползват от финансовата помощ чрез бюрата по труда, изясни още тя.

Подчертано бе, че за лицата от приоритетните 3 групи процедурата ще поеме трудовите възнаграждения до 12 месеца и всички вноски, които дължи работодателят. За останалите наети лица през първия период до 6 месеца ще се покриват същите плащания, но през втория период до 6 месеца – ще се субсидират само дължимите от работодателя вноски. Стефанова представи и останалите условия по процедурата.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама