В „Дружба“ има най-много стари автомобили за репатриране

17:07, 18 мар 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 150 излезли от употреба стари автомобили, паркирани до блокове и по улици, бяха установени при проверки от страна на общината. Най-много има в квартал „Дружба“ - 45, следван от централната градска част - 39, Девети квартал - 30, в района между бул. „Христо Ботев” и ул. „Ген. Атанас Стефанов” /„Хемус”/ и жк „Кайлъка” описаните стари МПС-та са 30, най-малко са в жк „Сторгозия” - 9.

В тази връзка кметът Георг Спартански ще внесе за разглеждане на предстоящата сесия предложение за приемане на Наредба за изменение на Наредба № 2, Раздел четвърти, в който е разписана процедурата за предаване, съхранение и манипулиране с излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/.

Предвидено е на територията на град Плевен да се определи площадка или център за разкомплектоване на ИУМПС. До момента не е осигурен подходящ за дейността общински терен, затова е стартирана процедура за сключването на договор с външно за общината юридическо лице, оператор на временна площадка - паркинг.

В сега действащата наредба е записано, че доставеното МПС се съхранява в продължение на 60 календарни дни. Според кмета този срок е неоправдано дълъг и с оглед недопускане на прекомерно струпване на ИУМПС на площадките на операторите той предлага срокът да бъде намален на 14 календарни дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама