Съдът не задържа бургаския рецидивист Румен Темелков

17:23, 18 мар 16 25 925 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд не уважи искането на Окръжна прокуратура и не постанови никаква мярка за неотклонение спрямо рецидивиста Румен Темелков. Той е обвинен в това, че на 14 март тази година е извършил грабеж над едно лице чрез употреба на сила – удар с юмрук в лицето на пострадалия.

В съдебната зала адвокатът на обвиняемия апелира на клиента му да бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, тъй като при предно изтърпяване на наказание, Темелков е бил заразен с хепатит С и предстои да бъде приет за лечение в МБАЛ – Варна. Защитникът представи на съдията документ от болницата, както и направление за хоспитализация.

„Състоянието на клиента ми не позволява той да бъде задържан под стража. Считам, че предложението на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка за неотклонение е неправилно. Клиентът ми не е извършил деянието, в което е обвинен“, каза адвокат Пенев.

По неговите думи, Румен Темелков е изтеглил около 7500 лева от банка същия ден, в който се твърди, че е извършил кражбата на 50 лева.

„Няма никаква логика да вземе тези 50 лева, след като е изтеглил тази сума“, добави защитникът.

Според държавното обвинение Темелков е извършил посоченото деяние. От приложената справка за съдимост се установява, че е осъждан многократно, като настоящото му деяние е извършено в условията на опасен рецидив. Прокурорът изтъкна още, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши ново престъпление, поради което спрямо него трябва да се вземе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За това престъпление Законът предвижда от  5 до 15 години „лишаване от свобода“.

„Не искам да ме дават по медиите. Те пишат само глупости за мен. Заради тях имам проблеми с полицията. Не съм взимал никакви пари, не съм направил престъплението, в което съм обвинен. Нямам думи просто“. Това каза в съдебната зала самият Румен Темелков.

В крайна сметка съдът не уважи искането на Окръжна прокуратура и не постанови никаква мярка за неотклонение спрямо Румен Темелков. Мотивите на магистратите бяха, че няма убедителни доказателства за това, че именно той е взел тези 50 лева, както и че е ударил въпросния пострадал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама