Волен Сидеров с ново споразумение с прокуратурата

17:40, 18 мар 16 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново се е споразумял с прокуратурата за пробация по делото за хулиганство и нанесена лека телесна повреда на полицай. От Софийския градски съд (СГС) съобщиха, че новото споразумение ще бъде разгледано на 23 март от съдия Вера Чочкова, съобщава "Правен свят".

Преди дни друг състав на съда с председател Христинка Колева не одобри споразумението на Сидеров с държавното обвинение, което беше за 9 месеца пробация и включваше задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата.

Сидеров е обвинен за случая от 21 май 2013 г. пред парламента, когато се спречка с журналист на телевизия СКАТ. Депутатът беше заснет да обижда и заплашва репортера, да бута микрофона му и да настоява за извинение за думи на собственика на телевизията Валери Симеонов. На мястото пристигна полицай, който застана между двамата, при което агресията на Сидеров се насочи към униформения. От прокуратурата повдигнаха обвинения на Сидеров за хулиганство и лека телесна повреда, като посочиха, че полицаят е блъснат от Сидеров в областта под гърдите.

Съдия Колева прецени, че наказанието не е съобразено със степента на обществена опасност на личността на Сидеров и на стореното от него. Тя изрично подчерта, че деянията, за които лидерът на "Атака" е обвинен, се наказват с до 5 и до 3 години затвор, извършени са от народен представител, в непосредствена близост до Народното събрание, а освен това Сидеров се е признал за виновен за още две подобни престъпления.

Въпреки становището на съдията, прокуратурата и депутатът отново са се споразумели за пробация, която този път е за 1 година и включва същите пробационни мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама