72-часов арест за шофьора, убил младата Наталия от Банско

19:27, 18 мар 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
72-часов арест за 26-годишния шофьор, който причини катастрофата, при която почина млада жена в Банско постанови Окръжната прокуратура - Благоевград. 

Трагичният инцидент се разигра на 8 март малко след 8 часа сутринта, когато 32-годишната Наталия била да купи цветя за майка си. 26-годишният бургазлия Я.С. шофирал автомобила си "Ауди А3" с несъобразена скорост и изгубил управление над возилото си. Вследствие на това то се блъснало в друга кола, която от своя страна смачкала младата банскалийка. 

В понеделник Окръжната прокуратура в Благоевград ще внесе обвинителен акт и ще поиска постоянна мярка за неотклонение спрямо обвиняемия, съобщиха от Апелативната прокуратура в столицата.

Само ден след трагедията институциите в Банско се събраха и обсъдиха мерки за предотвратяване на подобни трагедии. Кметът на града Георги Икономов поиска повече полицейски екипи в населеното място. Сред мерките, които ще се предприемат са слагане на легнали полицаи и камери за видеонаблюдение. 

"Трябва незабавно да се вземат крути мерки. На тази денонощно натоварена улица "Глазне" сме длъжни да монтираме камери за засичане на скоростта, каквито финансови възможности общината има. Така ще се респектират автоджигитите, които за мен са престъпници", , коментира Икономов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама