През почивните дни: Тери Гилъм се среща с киномани, Стоянка Мутафова отново на сцена

20:08, 18 мар 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Културният афиш в столицата за събота и неделя отново слага фокус върху гостите и филмите, които ще бъдат излъчени в рамките на 20-ото издание на „София Филм Фест“. В събота световноизвестният режосьор Тери Гилъм ще се срещне с почитатели. В 19:00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата ще проведе церемония по връчване наградите за късометражен филм на "София Филм Фест". 

За 13-а поредна година специално избрана комисия изгледа 95 късометражни творби, които кандидатстваха в традиционния конкурс на фестивала и „Jameson Irish Whiskey“. На 20-ото издание на София Филм Фест с тази отговорна задача се ангажираха актьорът и режисьор Ивайло Христов, актрисата Маргита Гошева, продуцентът и режисьор Илиян Джевелеков, Анита Димитрова – журналист и носителката на наградата за 2015 година – Антония Милчева, режисьор.

След церемонията ще бъде излъчен и филма „Теорема нула“ представен лично от Тери Гилъм.

През деня в събота в рамките на „София Филм Фест“ ще се има няколко прожекции и за най-малките любители на киното. В кино „Люмиер“ прожекциите ще са три – в 11:00 „Момчето и светът", в 12:45 „Дългият път на Север"14.30 и в 16:30 ще бъде излъчен филма „С лице надолу".

В „Дома на киното“ в съботния ден почитателите на седмото изкуство ще могат да изгледат касовия хит „12 маймуни“ на Тери Гилъм от 13:30 часа. В 12:00 ще бъде излъчена и лентата „София град на киното – интервю с автограф: ТЕРИ ГИЛИЪМ“. В 16:00 часа ще бъде излъчен филмът „Бог на щастието“, в 18:30 „Първо трябва да ни убият“ и в 20:30 „Детството на един водач“.

В кино „Одеон“ прожекциите в рамките на фестивала ще са две - в 18:30 „Врабчета“ и в 20:30 „Ти ме носиш“, като организаторите псочват че филмите са „специална прожекция“.

В „Cinema city” в „MALL OF SOFIA“ в 19:00 часа ще бъде прожекцията на филмът „Панама“. В „Cine grand” в „City center Sofia” почитателите на Пенелопе Круз ще могат да я видят в изключително силна роля в испанската продукция "Ма ма" на режисьора Хулио Медем от 19:00 часа. Филмът ще има и прожекция в неделя в 18:00 часа в зала 1 на НДК.

В неделя програмата на „София Филм Фест“ също е много разнообразна. Освен филмът „Ма ма“, в зала 1 на Националния дворец на културата ще бъде излъчен от 20:30 и филмът „Бруклин“. В неделния ден, най-много прожекции ще има в кино „Люмиер“ и в „Дома на киното“.

В 13:30 в „Дома на киното“ ще бъде излъчен номинираният за "Оскар" филм на Микаел Роскам „Твърдоглавецът“. Рязкък, силно телесен и изучаващ границите на животинското в човека, филмът е и въвличане в познатата на всички ни зона на зависимостите. В 20:30 пък ще бъде премиерата на филма „24“.

В съботния ден ще предложи незабравими преживявания и за любителите на театъра. Стоянка Мутафова ще чества 10 години на сцената на театър „Възраждане“. Великата артистка за пореден път ще се превъплъти в капризната стара дама от класическото криминале на Агата Кристи „Капан за мишки“.

Представлението ще се играе на 19-ти март, събота, от 19 часа в театър „Възраждане“.

Въпреки 94-ри годишната й възраст, кралицата на българския театър е решена отново да демонстрира страхотната си класа и да смае феновете си с прекрасна форма и професионална актьорска игра.

Режисьор на постановката е Бина Харалампиева, а в главните роли са актьорите Стефан Мавродиев, Даниел Цочев, Анатоли Лазаров, Роберт Янакиев, Свежен Младенов, Татяна Захова, Мариана Жикич.

В събота изненади има за най-малките. Столичният куклен театър отново ще бъде домакин на представянето на номинираните за Награда „ИКАР" детски куклени представления. Откриването на Кукления театрален салон 2016 ще се състои в 11.00 ч., в салона на ул. „Гурко" №14.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама