Каква е тази агресия на ГЕРБ срещу собствения им премиер, запита Радан Кънев

22:18, 18 мар 16 / Политика 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От къде дойде тази агресия, за да се нахвърлят Караянчева и Ненков да се нахвърлят върху собствения си  премиер? Те да не излизат с мен в опозиция? Това каза в ефира на БНТ председателят на ДСБ Радан Кънев. Коментарът му е по повод декларацията на депутатите от ГЕРБ към премиерът Бойко Борисов да освободи от всички ръководни постове Радан Кънев и ДСБ. Тя беше представена именно от Цвета Караянчева и Александър Ненков.

Кънев посочи, че членовете на ГЕРБ са се ядосали като очакванията им за решенията на Националния съвет на ДСБ, който се проведе в неделя са били различни. По думите на Кънев те не са очквали, че събранието на ДСБ „ще завърши с много силни знаци за целенасоченст и спокойствие, от което България има нужда“.

„Нашата партия събра 1000 делегати от цялата стрна и нямаше нито един глас против политиката на партията. Напротив имаше гласове за това да поемем по радикална политика“, посочи Кънев.

Относно обвинението на Караянчева, че  „много от постовете, където има назначения в страната, са основно хора на ДСБ, хора на Радан Кънев“, лидерът на ДСБ заяви, че „като видят почтен човек, който си върши работата, то те си мислят, че той е човек на ДСБ и на Радан Кънев, а не всички почтени хора са на ДСБ“.

„ДСБ е опозиционна партия, не издига хора във властта, не защитава който и да било във властта свой кадър. На отделни експертни позиции естествено, че ние сме предлагали хора и тези хора са на много високо ниво, и никой не мисли да ги пита“, допълни Кънев.

Той запита ако проблемът е, че ДСБ е била на власт, защото е имала 4-ма души във властта, „какво е тогава ДПС, което има над 40 000 души на ключови места в държавната администрация“.

Радан Кънев каза още, че вътрешният министър Румяна Бъчварова „предлага много смислени законодателни промени“ и запита риторично „защо не се приемат те“.

„Защото са спъвани именно от тази група на ГЕРБ на чело с Цветан Цветанов“, отговори си сам Кънев. На последвал въпрос на водещия дали се опитва да създаде конфликт между Бойко Борисов и Цветанов, той обясни, че те ежедневно сами си го създават.

На въпрос откога ДСБ е в конфликт с колегите си от Реформаторския блок Кънев заяви, че много отдавана не се разбират и не си говорят.  

Той не отрече и бъдещото си участие в надпреварата за президент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама