Удостояват държавния секретар на Ватикана с орден „Стара планина“

23:15, 18 мар 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев ще удостои с орден „Стара планина“ I-ва степен държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин. Той пристига на посещение у нас на 20 март, съобщават от пресекратариата на президентството.

Посещението на кардинал Паролин у нас ще започне с тържествено богослужение от 10.00 часа, с което държавният секретар на Ватикана ще освети катедралния храм "Успение Богородично" на Католическата апостолическа екзархия на ул. "Люлин планина" 7 в София.

Храмът е построен през 1924 г., но ще бъде осветен, защото досега бе само благословен, а в последните години беше и обновен. В неделя е предвидено и кардиналът да посети манастира на монашеската общност на "Сестрите на Светата Евхаристия" в София. Вечерта, от 18.00 часа, кардинал Пиетро Паролин ще отслужи Света меса в католическата катедрала "Св. Йосиф" на ул. "Княз Борис Първи" 146 в столицата.

На 21 март са предвидени срещи на държавния секретар на Ватикана с патриарх Неофит и със Светия синод на Българската православна църква, с министър-председателя Бойко Борисов, с президента Росен Плевнелиев и с главния мюфтия Мустафа Хаджи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама