Русчуклийска среща 2016 с Гъмзата днес в "Булстрад Арена"

06:41, 19 мар 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тазгодишното издание на "Русчуклийска среща" ще се радва на специални гости в лицето на Гъмзата и Берковската духова музика. Ежегодно в българските градове се организират национални фолклорни фестивали, а днес, 19 март, в Русе ще се проведе Петото юбилейно издание на националния фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци „Русчуклийска среща“.

Този род любителски формации отбелязват изключително развитие през последните години и се радват на все по- засилен интерес от хора в активна възраст. Танцувалните школи набират широка популярност, а основната им цел – да съхранят и разпространят българското, достига до все по- голяма публика, съобщиха още организаторите на събитието.

Във фестивала вземат участие клубове и школи за непрофесионалисти, изучаващи български народни танци. Популярността на мероприятието се определя от многобройните участници, пристигащи от всички краища на страната, за да станат част от това така българско събитие.

В чест на тазгодишното юбилейно издание съвместен празничен концерт ще изнесат Йордан Йончев - Гъмзата и Берковската духова музика, а жури на фестивала ще бъде многоуважаемият професорски колектив в състав: проф. д-р Даниела Дженева, проф. д-р Антон Андонов и проф. Николай Цветков.

Фолклорното събитие, което ще премине под патронажа на кмета на Русе Пламен Стоилов, ще се състои днес, 19 март, в зала „Булстрад Арена“. В предишните четири издания фестивалът пожъна голям успех, събирайки на едно място повече от 45 клуба, общо над 1200 души.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама