Изграждат буферни паркинги в ключови зони на Бургас

07:37, 19 мар 16 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас търси изпълнители, които да изготвят предпроектни проучвания по три обособени позиции, свързани с подобряването на транспорта в града, показа проверка на Topnovini.bg.

Първата от тях е за изграждане на буферни паркинги в ключови зони на Бургас. Задачата на изпълнителя ще е да идентифицира условията и предпоставките за изграждане на буферните паркинги на местата в града, обвързани с градската транспортна схема; да разработи варианти за локализиране и изграждане на буферни паркинги; да анализира приложимостта и разработване на концепция за организация и управление на тези паркинги. Основно изискване на Възложителя е системата да бъде релевантна към предлаганото надграждане на Бърза автобусна линия, а именно определяне на потенциални места за разположение на буферните паркинги така, че те да бъдат в контактни с Бързата автобусна линия зони.

Втората позиция е за строеж на автобусен терминал за междуселищен транспорт. Нейният предмет включва оценка и идентифициране на възможностите за реконструкция и обновяване на съществуващ терминал за междуселищен транспорт, идентифициране на потенциални места за изграждане на нов междуселищен терминал, ако е приложимо, целесъобразност, необходими инвестиции, природосъобразност и др. и разработване на концепция и функционално описание на предлагания терминал.

Третата обособена позиция включва оценка на приложимостта за надграждане и модернизация на системата от бързи автобусни линии (BRT). Избраният изпълнител следва да идентифицира и оцени възможни варианти, за да се установи най-добрият вариант за надграждане и/или разширяване на Бързата автобусна линия с оглед създаването на стратегия за развитие на обществения транспорт в град Бургас. В допълнение, надграждането следва да бъде фокусирано основно върху съвкупните нужди, които е необходимо да посрещне обществения транспорт, имайки предвид дългосрочните тенденции на развитие в града, отчитайки най-добрите практики и посока на развитие на градовете от подобен мащаб, брой на населението и проблемни показатели. На тази база следва да се създаде предварителна проектна готовност на община Бургас за реализация на обектите през програмен период 2014-2020 г.

Общата стойност на обществената поръчка е 809 885.65 лв. Срокът за нейното изпълнение е 5 месеца.

От Общината посочват, че настоящата поръчка е част от дейностите по проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас”, но не се финансират от договора за безвъзмездна финансова помощ.

Участниците могат да подават оферта единствено за една обособена позиция от предмета на настоящата поръчка. В случай че един участник е подал документи за повече от една, то същият ще бъде отстранен от по-нататъшно участие по всички обособени позиции, за които е подал оферта.

Заявления за участие се подават до 26 април тази година в Община Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама