С конни надбягвания отбелязват Тодоровден в Гоце Делчев, Крупник и Бачево

08:53, 19 мар 16 25 1024 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С конни надбягвания ще бъде отбелязан Тодоровден в Гоце Делчев, Крупник и Бачево. Това научи Благоевград Topnovini.bg от организаторите на проявите.

В Гоце Делчев кушиите ще започнат в 10 часа и ще се проведат в местността "Текето" по пътя за "Пиринтекс". Желаещите да вземат участие в състезанията може да се запишат на място. Своето участие към момента са заявили любители на конните надбягвания от Разлог, Добринище, Краище, Баня и целия гоцеделчевски регион.

Животните ще се състезават в 4 категории. Наградният фонд е 3 000 лева.

Десетки расови коне пък ще се включат в поредните надбягвания в симитлийското село Крупник. Това съобщи кметът на селото Иванка Чакалска. Празникът ще започне в 11 часа. В 11.30 часа отец Величко ще отслужи литургия на поляните край населеното място, а след това ще бъде извършено и ритуално захранване на животните. Състезанието ще бъде в два тура - надбягване и теглене на товар. 

Празничната програма в разложкото село Бачево започва с тържествена литургия в 9 часа. Час по-късно на площада в населеното място ще се извърши водосвет за здраве, а след това и ритуално захранване на конете. В 11 часа е същинското начало на празника. Тогава започват конните надбягвания в местността "Власовица", а в 16 часа започва празничния концерт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама