Да изгасим осветлението за час зоват областният управител на Добрич и кметове

08:57, 19 мар 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За осма поредна година Областна администрация - Добрич, се включва в глобалната кампания и ще изрази своята подкрепа като изключи всички електрически системи в сградата, без тези, които осигуряват непрекъсваемост на работния процес днес в 20.30 часа.

Акцията на международната организация WWF цели чрез символично едночасово гасене на осветлението, хората да се замислят за опазването на планетата и разумното използване на нейните ресурси. Глобалната инициатива е насочена към обединяване на усилията за намаляване на човешкото въздействие върху климата. Областният управител Детелина Николова е убедена, че отговорните и разумни хора не са безразлични към екологичните проблеми. Тя призова жителите на областта отново да покажат своята съпричастност на 19 март /събота/ от 20.30 до 21.30 часа.

В Добрич ще бъде изключено фасадното осветление на Дом–паметник „Йордан Йовков”, на храмовете „Света Троица”, „Свети Георги” и част от уличното осветление в тези райони. Община Добрич призовава гражданите днес  да изгасим осветлението си за 1 час и по този начин да дадем своя принос в борбата с климатичните промени! 

Общините Балчик и Каварна също се включват в международната кампания. Кметовете им призоваха гражданите да се включат в кампанията като изключат осветлението си. Вчера Община Каварна показа своята съпричастност към кампанията „Часът на Земята“ с провеждането на инициативи на местно ниво. В центъра на град Каварна имаще програма с участието на Вокална академия „Каварна“, ученици и граждани. На открито бе прожектиран филм за вредите, които човешката цивилизация нанася на земята.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама