Сливен се присъединява към инициативата „Часът на Земята 2016”

09:19, 19 мар 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И тази година Община Сливен традиционно се включва към осмото поредно издание на глобалната инициатива „Часът на Земята” за 2016 г., което ще се проведе днес,19 март, от 20.30 до 21.30 ч. През този един час, хора по целият свят изключват осветлението в домовете си и се притъмняват известни публични сгради, като символичен жест и в знак на съпричастност към проблемите свързани с промените на климата, и готовност да се окаже съдействие при тяхното решаване.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. Това е една от най-мащабните акции на световната организация „WWF – Световен фонд за дивата природа”. Дейността й е свързана с опазването на околната среда на планетата.

Участието на Община Сливен в инициативата ще се изразява в изключване на художественото осветление на основни общински сгради - Община Сливен, Съдебната палата, Историческият музей, Куклен театър – Сливен, Художествената галерия,  Административният съд, ПМГ „Добри Чинтулов”, ОББ Сливен, сградата на Филхармонията.

Началото на тази инициатива е поставено през 2007 г., когато се провежда за пръв път в Австралия. В България кампанията се провежда от 2009 г. насам, като с всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2015 г. Часът на Земята е вече една от най-популярните световни инициативи , с участници от 170 държави и над 7000 града – обединени в общи послания и действия за природозащита. В България участие взеха 110 града, институции, бизнеси и медии.

Тази година Часът на Земята се фокусира върху климатичните промени. Призивът е всеки да използва влиянието си в социалните мрежи, за да насърчи своите приятели и последователи  да се включат в усилията за намаляване на човешкото въздействие върху климата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама