Калфин за реформаторите: Такова нещо не съм виждал - половината подкрепя управлението, другата не

09:21, 19 мар 16 / Политика 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не може да има една парламентарна група, която половината да подкрепя правителството, другата не. Това коментира по Нова телевизия вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин (АБВ) по повод обтегнатите отношения между ГЕРБ и ДСБ, която е част от Реформаторския блок (РБ). 

"Не става въпрос за критика защо някой е министър, а какво се случва в ресора му. Депутатите от ГЕРБ поставят принципен въпрос, който води до Реформаторския блок. Радан Кънев казва, че те са Реформаторския блок, а Меглена Кунева, Николай Ненчев и Божидар Лукарски казват, че те са РБ. Това води до странна ситуация в парламента", посочи Калфин. 

Той се възмути, че такова нещо досега не е виждал и трябва да се реши дали РБ участва в управлението, или не. "Това е ясната политическа позиция. В социалното министерство няма партийни назначения", категоричен бе вицепремиерът. 

За великденските добавки в размер 40 лв. за пенсионерите, той уточни, че  1,267 млн. души ще ги получат. 

Калфин коментира и желанието на "Булгартабак" да се изтегли от пазарите в Близкия Изток, като подчерта, че компанията е много важна и не бива да участва в политичеки спорове. 

На въпрос дали ще се кандидатира за президент, той отново не даде конкретен отговор и посочи, че от АБВ правят втори дебат във Велико Търново утре по темата.

"За мен ще бъде лошо, ако президентските избори се превърнат в поредната изборна кампания, която да раздели държавата", добави още Ивайло Калфин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама