18 отличници се дипломират във Физическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски"

09:53, 19 мар 16 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
18 са отличниците на випуска на Физическия факултет в ПУ "Паисий Хиленадрски", които днес получават дипломи, грамоти и почетен плакет, съобщиха от висшето училище. Дипломират се общо 62-ма абсолвенти - 10 от магистърски и 52-ма от бакалавърски програми на факултета.

Завършилите с отличен успех са близо 12% от общия брой абсолвенти, уточниха от университета. Оттам припомнят, че Физическият факултет е с над 50-годишна традиция в обучението на физици, учители по физика и инженер-физици. Във факултета работят 39 преподаватели, 22-ма от тях са професори и доценти, а 33-ма имат научна степен. Голяма част от тях са специализирали в Русия, Индия, Франция, Австрия, Финландия и Англия.

Студентите физици са единствените засега, обучавани по системата DIPSEIL и M-learning (mobile-learning), и могат да избират 20% от дисциплините, които изучават, на базата на кредитна система. В процес на подготовка е организирането и провеждането на дистанционна форма на обучение.

Факултетът разполага със собствен кариерен център и предлага редица стажански програми на своите възпитаници (Libbher, Alkatel-Lucens, DCC). Студентите, завършили физическия факултет, работят като инженери и специалисти в областта на физиката, електрониката, комуникациите, лазерните технологии, ядренофизичните методи, полимерните материали и участват в усъвършенстването и разработката на нови методи за контрол и автоматизация на физични експерименти. Много от завършилите могат да работят и като учители по физика и изследователи в областта на съвременната физика и техника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама