Полицаи от Хасково респектираха със стрелба наркотрафиканти, задържаха 20 души /обновена в 14.30 ч/

12:39, 19 мар 16 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаи от Хасково са открили респектираща стрелба по нелегално преминали границата и известни наркоразпространители в хасковско село, научи Topnovini.bg.

При операцията на Криминална полиция в града вчера са задържани 10 нелегално влезли в страната от Ирак и 5 деца. Вчера криминалистите са проверили стопански постройки, прилежащи към язовир в близост до село Криво поле. В една от сградите са открити чужденците, които по техни данни са от Ирак.

В постройката е бил и 25-годишен жител на харманлийското село Шишманово, който трябвало да ги пази през нощта.

При огледа, проверяващите са открили в една от постройките найлонов пакет с тегло 2 грама, с бяло прахообразно вещество, реагиращ при полеви наркотест на амфетамин. В помещението е бил и 47-годишен хасковлия, а колата му- лек автомобил „Ланд Ровър” паркирана отпред. В нея, зад предна дясна седалка е открита пластмасова бутилка с 3 найлонови пакета с бяло твърдо вещество във вид на големи топчета с общо тегло 0,800 кг. Тестване с полеви наркотест потвърдило, че се касае за амфетамин.

По време на проверките, към пристройките наближил и лек автомобил БМВ, чийто водач при вида на полицейските служители спрял внезапно, след което с форсиращ двигател потеглил към  полицаите.  Това довело до произвеждане на няколко предупредителни изстрела във въздуха от криминалистите.

В хода на незабавните издирвателни действия са задържани и двама мъже –   харманлиец на 22 години и 20 – годишен мъж от село Преславец, съпричастни към незаконното подпомагане на чуждите граждани да пребивават на територията на страната. Иракчаните са предадени на служба „Миграция”, а българските граждани са задържани до 24 часа, съобщиха от полицията.

В момента продължава претърсването и изземването на хасковски адреси. Дежурен съдия от Районен съд разпитва всички арестувани, видя репортер на Topnovini.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама