Условна присъда и 2500 лв. обезщетение за строшена челюст

13:08, 19 мар 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Условна присъда от 4 месеца и обезщетение от 2500 лв. е наказанието, което получи Данчо Й. заради бой, при който строшил челюстта на свои съперник. Това става ясно от решение на Шуменския окръжен съд.

Той е разгледал делото, след като на първа инстанция – във Великопреславския районен съд, мъжът е получил същата присъда, но обезщетението, което е трябвало да заплати на пострадалия е било наполовина – 1000 лв.

От документите по него става ясно, че инцидентът довел до нараняването, е станал на 29 март 2014г. в Смядово.

Пострадалият бил пред дома на негов приятел, където се били събрали няколко мъже. Около 21.30 ч. към тях се приближил лек автомобил ”Пежо”, в който пътували подсъдимият и негов авер. Поради влошените отношения между бития и подсъдимия, Данчо бил дошъл с цел да „накаже” пострадалия.

След като спрял автомобила, двамата мъже слезли от колата. Без да се колебае подсъдимият ударил с крак пострадалия и го съборил на земята. Затиснал тялото му с коляното си и започнал яростно да му нанася множество удари с юмруци в областта на лицето. Бил го, докато му строшил челюстта на две места.

След дело в Преслав се стигнало и до присъдата – 4 месеца условно и 1000 лв. обезщетение.

Потърпевшият обжалвал решението, като поискал да бъде увеличено паричното обезщетение. Той посочил, че се наложило да претърпи операция и два месеца се хранел трудно. Заради проблема с челюстта, той консумирал само течни храни и отслабнал с 10 кг. за два месеца, докато счупеното заздравее. Освен това отслабнал и имунитета на организма му.

Това били мотивите, който накарали пострадалия да поиска увеличаване на обезщетението от 1000 лева на 2500 лева.

Защитата на Данчо оспорила депозираната жалба с предтекст, че пострадалият с действията си вечерта преди инцидента е провокирал конфликт между него и подсъдимия. Това накарало и подсъдимият да нанесе допълнителни удари.

След като разгледали доказателствата по делото магистратите в Шумен преценили, че подсъдимият Данчо е действал с умисъл.

Упоритостта, с която подсъдимият нанася не един, а няколко силни удара в областта на лицето говори за наличието на пряк умисъл за причиняване на телесното увреждане, е посочено в решението на съда.

Шуменските магистрати потвърдили присъдата – 4 месеца затвор условно, с 3 години изпитателен срок, като увеличили размера на присъденото обезщетение за претърпени неимуществени вреди на 2500 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама