Учители от Пиаченца гостуват във варненско училище

15:07, 19 мар 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест учителки от Италия  ще гостуват следващата седмица в СОУ „Гео Милев” във Варна. Те са от VIII Окръжно училище в град Пиаченца.  Петдневната работна визита е свързана с плановете за европейско развитие и модернизация на варненското училище, които включват обмен на опит и информация за използване на нови методи и подходи в обучението.

Гостите ще наблюдават уроци по математика, чужд език, музика. Ще присъстват на изнесен урок по история в Центъра за обучение към Археологическия музей във Варна. Предвидена е практическа работа на тема “Театрални техники в обучението по чужд език“, в използването на които училището има богат опит. По предварително тяхно желание гостуващите учители ще наблюдават и работа по модела „Шест мислещи шапки” , при който учениците коментират даден казус от различни гледни точки.

В ролята на обучители ще бъдат учители от СОУ „Гео Милев”, които втора година работят по проекта „Мостове към бъдещето- мотивиране на учениците за изучаване на чужди езици чрез иновационни методи в обучението” по програма Еразъм +. Те използваха лятната ваканция, за да повишат своята компетентност, да подобрят личностните си умения и качеството на преподаване, като участваха в курсове в обучителни организации от Великобритания, Малта и Финландия. Предвидено е и посещение на ЦДЗ №6 „Златно зрънце”, тъй като италианските деца започват училище на 6 години.

През априлската ваканция шестима учители от СОУ „Гео Милев” ще посетят училището в Пиаченца и ще се запознаят със съвременни методи на обучение, които използват италианските им колеги. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама