Удариха нарколаборатория снабдявала с дрога Стара Загора (обновена)

15:18, 19 мар 16 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нарколаборатория за производство на дрога е разкрита в Старозагорско, задържани са осем души.

Служители на сектор „Борба с организираната престъпност” (БОП)  Стара Загора проведоха специализирана операция за пресичане  разкриване и документиране на дейността на организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на високорискови наркотици, съобщиха от МВР.

 В хода на операцията са претърсени 9 адреса на територията на Стара Загора, Раднево и селата Сърнево и Трояново. Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества. В хода на действията, в село Сърнево, е открита и лаборатория за производство на метамфетамин, оборудвана с всички необходими съоръжения и суровини. Там са намерени различни количества марихуана, метаамфетамин,псевдоефедрин. Ударът е нанесен след осъществена сделка, а лабораторията е бил подготвена за производство на нови количества дрога.

"Нарколабораторията е снабдявала с пико подрастващи в Стара Загора и Раднево", информира Ивайло Димов, шеф на БОП в Стара Загора. Групата е наблюдавана от октомври м. г. За срок до 24 часа са задържани 8 души, в операциите са участвали и служители на секторите за борба с организираната престъпност от Сливен, Пловдив и Хасково.

"Повдигнати са обвинения на петима младежи за участие в организирана престъпна група и държане на наркотични вещества", съобщи Росица Славова, прокурор в Специализираната прокуратура. По думите й за петимата ще бъде внесено искане пред Специализирания съд за постоянна мярка "задържане под стража". Всички са криминално проявени, осъждани за други престъпления. Най-възрастният, който е и тартор на групата, е едва на 27 години. Разследването на престъпната дейност на групата продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама