Борисов изпрати съболезнования на Турция заради атентата

16:08, 19 мар 16 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов изпрати телеграма до своя турски колега Ахмет Давутоглу във връзка с днешния терористичен акт в центъра на Истанбул, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Министър-председателят поднася съболезнованията си към близките и семействата на загиналите и отправя пожелания за бързо възстановяване на ранените.

„Правителството на Република България остро осъжда поредната кървава атака, извършена само шест дни след жестокия терористичен акт в столицата на съседна Турция – Анкара, довел до 37 жертви“, пише в телеграмата си министър-председателят.

„В настоящата тежка обстановка на насилие, заливащо приятелска Турция – съюзник в НАТО, най-категорично изразяваме нашата съпричастност с болката и подкрепа за усилията на страната в борбата срещу тероризма“, допълва премиерът Борисов.

От внъшно министерство излязаха с позиция, че България остро осъжда самоубийствения терористичния акт, довел до смъртта на петима и раняването на около 20 граждани, включително чужденци.

„С тъга и възмущение следим днешните трагични събития в най-известната и оживена част от центъра на Истанбул. Само шест дни след кървавата атака в столицата Анкара, отнела 37 живота, в съседна, приятелска и съюзническа Република Турция, отново се дават невинни жертви на терора”, се посочва в изявлението на външния министър Даниел Митов.

„Изразяваме най-искрени съболезнования на близките на загиналите и пожелаваме успешно възстановяване на ранените. България е съпричастна с усилията на компетентните органи на Република Турция за скорошното разкриване на поръчителите на атентата”, пишат още МВнР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама