Рушен Риза: Коалиционните партньори сами ще съборят правителството

17:38, 19 мар 16 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не опозиция, не външни сили, а коалиционните партньори сами“ ще си съборят правителството“, заяви пред журналисти в Добрич съпредседателят на ДПС Рушен Риза. Той е гост на деветата отчетно—изборна конференция на движението в областта.

„Комично и смешно, ако не беше трагично“ – така той коментира отношенията между партиите, които съставиха правителството. „Защото, няма такъв оксиморон „дървено желязо“ – хем да си във властта, хем да си опозиция. И продължават да упорстват“, допълни той. По думите му, това е анормална ситуация. В такава среда парламентът, правителството дават лош сигнал на хората. Имаме ситуация, която може да се оправи или с някой по-сериозен партньор, или с избори, колкото може по-скоро. Той се надява предсрочните парламентарни избори да са скорошни, за да спре „сегашната агония, тази игра на нерви, фалшива показност, популизъм и да се нормализира политическата обстановка.“

Според съпредседателя на ДПС, в този парламент, макар да има много партии, няма много възможности за реализиране на ново правителство. „ДПС е конструктивна опозиция с конструктивна позиция. И по въпросите, които засягат националните интереси подхожда винаги отговорно. Именно, за да дадем малко нормалност на политиката, като цяло, се налага по национално отговорни въпроси ДПС да подкрепя това правителство“, каза Риза. „Бих желал, когато имаме проблеми и с бежанците, различни теми се повдигат в Европа, да имаме правителство, което дава чувство на сигурност и спокойствие на хората. За съжаление, такива сигнали не получаваме.

По думите му, още е рано да се каже дали на предстоящите президентски избори ДПС ще се яви само или не. „Ако ние издигнем кандидат, това може да стане само за сплотяване на нашите редици. Макар, че през последните години виждаме достатъчно сериозно разширяване на ДПС в региони където не е традиционно ДПС-арски регион. Например, Северозападна България за нас беше бяло платно на картата на ДПС, но в момента имаме много сериозни структури“, каза още Рушен риза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама