Кой е Павел Чернев

18:33, 19 мар 16 25 2703 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-рано днес Павел Чернев почина пред столично заведение в столицата, като по първоначална информация не става дума за криминален случай. София Topnovini.bg публикува част от автобиографията му.

Павел Михайлов Чернев е български политик, народен представител в 40 Народно събрание от листата на Национално обединение Атака. От 2007 г. е лидер на партия Свобода. От 2012 г. е политически секретар на неформалната организация "Православна зора". По професия е адвокат. Той е роден на 10 юли 1969 г. в София. Завършва висше юридическо образование в Софийския университет „Св.Климент Охридски“ през април 1993 г. До края на 1993 г. е стажант в Софийския окръжен съд, а две години по-късно е адвокат от Софийската адвокатска колегия.

В края на 80-те на 20 век взема участие в студентските движения за демокрация и гласност. Участва в подписката на „Екогласност“. През ноември 1989 г. е съучредител на Федерацията на независимите студентски дружества. Активен участник е в студентската окупационна стачка от лятото на 1990 г.. През януари-февруари 1997 г. е активен участник в организацията на протестите на обединените демократични сили за сваляне правителството на Жан Виденов и провеждането на извънредни избори.

В средата на 1997 г. е съучредител и заместник-председател на организацията „ВМРО-Спомагателна“- известна с действията си срещу навлизане на секти в България.

В началото на 1999 г. „ВМРО – Спомагателна”, се саморазпуска и се влива във ВМРО — БНД. Там Павел Чернев доразвива дейността си по отпор на противоконституционните секти в България.

През март 2005 г. е кандидат-народен представител от „Коалиция Атака“, като на 25 юни е избран за депутат в 40-ото Народно събрание от 23 МИР - София.

На 7 април 2006 г., след пътен инцидент на магистрала „Тракия“, Волен Сидеров – лидер на партия „Атака“ и Павел Чернев дават първоначални показания пред органите на МВР, които впоследствие и двамата променят. Възниква сериозен скандал. Това, както и задълбочилите се идеологически и политически противоречия между двамата лидери, става повод Чернев да скъса последователно с партия "Атака“ и парламентарната група на „Коалиция Атака“.

През 2007-2008 г. се учредява Партия "Свобода", оглавена от П. Чернев. След признаването на Косово за държава от правителството на република България Павел Чернев демонстративно къса знамето на Косово на трибуна в парламента.

Чернев участва в снимките на игралния филм „Мисия Лондон“ на режисьора Д. Митовски в Лондон. Филмът става най-гледаната българска кинопродукция с над 4 000 000 кинозрители. В последствие Павел Чернев взема участие като актьор в култовия сериал "Под прикритие", както и в други игрални и документални филми и сериали. През 2013 г. участва и в петото издание на "VIP Brother" в България.

През април 2014 г. партия Свобода на Павел Чернев заедно с партия 'Либертас"-България формират "Коалиция Националистически партии на България - НПБ" за участие в Евроизбори 2014 г. Председател на коалицията е Симеон Костадинов, a през август Чернев присъединява партия "Свобода" към коалицията " Патриотичен Фронт" с цел участие на Парламентарни избори 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама