Д-р Ердинч Хаджиев е преизбран за областен лидер на ДПС, конференцията застана зад Ахмед Доган

18:47, 19 мар 16 / Политика 25 700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Д-р Ердинч Хаджиев е преизбран за председател на областната организация на ДПС в област Добрич на проведената днес Девета отчетно-изборна конференция. Форумът заяви пълната си подкрепа за лидера на Движението Ахмед Доган.

Гости на конференцията бяха съпредседателят на ДПС и народен представител от област Добрич Рушен Риза, лидерите на общинските организации в Тервел, Балчик, Добрич и Добричка, на женската и на ладежката организации в областта.

В отчета си за тригодишния мандат д-р Хаджиев направи анализ и на резултатите от проведените четири избора. „На всички проведени избори областната организация на ДПС завоюва позиция на трета политическа сила след ГЕРБ и БСП, каквато сме на национално ниво“,  посочи д-р Хаджиев.

„На парламентарните избори през 2014 г. с листата, водена от Рушен Риза, ДПС постигна едни от най-добрите си резултати от създаването си, като малко не достигна, за да има втори депутатски мандат. Макар и с относително по-малко гласове за ДПС на местните избори 2015 г. в сравнение с парламентарните избори, движението запазва своята позиция като трета политическа сила“, посочи д-р Хаджиев.

В община Крушари то запази мястото на общински кмет и кметове на кметства, а съветниците са се увеличили,  има и председател на ОбС. В Община Добричка има 4 общински съветници, а кметовете са увеличени от 7 на 9.  „На балотажа подкрепихме кандидата за кмет на БСП, който, благодарение на нас стана кмет на Общината. Това ни даде възможност да участваме в управлението на общината с един зам.-кмет и други назначения. В Общинския съвет, заедно с БСП, образуваме мнозинство. В град Добрич е запазен броят на общинските съветници - двама, но тежестта им в местния парламент значително се увеличи поради голямата фрагментираност на ОбС. Нашата подкрепа е търсена от настоящия кмет за сформиране на мнозинство в негова поддръжка. В Община Тервел, където възможностите за спечелване на кметското място са най-реални ДПС се яви на изборите  в коалиционен формат с други политически сили под мотото „За нов Тервел“, но форматът не сработи и за преден път не успяхме да привлечем достатъчно български гласове. ДПС увеличи общинските съветници от 7 на 8, но няма реално участие във властта. Има избрани кметове на 10 населени места. В община Балчик ДПС подкрепи действащия кмет, който спечели изборите. Има двама общински съветници, но поради фалшификация на изборните резултати в ущърб на ДПС, изгубихме третия.  В момента се водят съдебни дела. Имаме трима кметове на кметства. В Ген. Тошево ДПС спечели трима кметове на кметства. Няма общински съветници което се дължи на слабата работа на кандидатите за кметове, които не работят едновременно за себе си и за листата за съветници. В Община Каварна ДПС спечели един кмет на кметство, а общински съветници няма поради голямото комерсиализиране на изборите в общината“, посочи в доклада си д-р Хаджиев.

Областната конференция реши, че организацията в област Добрич застава зад общото становище, че “д-р Ахмед Доган е и си остава единствен лидер на ДПС, който олицетворява сплотеността и единността на партията…Добричката структура застава плътно зад лидера на партията д-р Ахмед Доган.“ Друго решение бе да се работи за укрепване на организационното състояние на ДПС чрез увеличаване влиянието на партията във всички общини, привличайки нови членове, изграждайки нови структури, там, където ги няма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама