Община Кюстендил обявява бедствено положение заради свлачище

19:17, 19 мар 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Кюстендил ще обяви бедствено положение заради свлачище при Ново село, съобщава БТА, като се позовава на областния управител Виктор Янев.

Свлачището е с големи размери и се е появило за първи път. Пътят за селото е затворен и в момента се извършва почистване на стария път през с. Слокощица, откъдето да преминават автомобилите.

Междувременно временно бе затворен пътя Перник-Кюстендил през Конявската планина заради друго свличане на земна маса. То е в с. Пелатиково, като вече е разрушило къща и плевня. От МВР съобщават, че пътуващите се пренасочват от пътни полицаи по алтернативен маршрут – през Бобов дол и през Дупница.

Припомняме, че вчера община Кюстендил предприе незабавни мерки за укрепване на участъка при с. Пелатиково, където преди два няколко дни се бе активизирало свличането на земна маса. Скатът от около 50 декара земен масив се активизира след обилните дъждове в района.

Общината ще кандидатства за помощ от Междуведомствената комисия по фонда за бедствия и аварии. За обезопасяването на опасната скала са необходими около 1,5 милиона лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама