Волейболният "Дунав" завърши сезона с убедителна победа

19:25, 19 мар 16 / Спорт 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на "Дунав" записа убедителна победа в последния, 18 кръг от редовния сезон в първенството на Висшата волейболна лига. В Русе домакините се наложиха с 3:0 гейма над тима на "Изгрев". Съставът на "Дунав" завърши на пето място в крайното класиране в първата фаза на шампионата във втория ешелон при мъжете.

Въпреки че русенският отбор има точка повече от "Виктория Волей" и "Ботев", които са на трето и четвърто място, няма да играе в плейофите, защото по регламент първият показател при класирането на тимовете е броят на победите в първата фаза на първенството. "Дунав" е с 11 успеха, а "Виктория Волей" и Ботев" имат по 12 победи. 

В плейофите във втория ешелон ще участват първите четири състава в класирането- "Славия", Черно море", "Виктория Волей" и "Ботев". 

Днес в зала "Дунав" домакините имаха инициативата още от началото на двубоя. В срещата за русенския отбор играха младите състезатели в тима.

На първото техническо прекъсване те имаха аванс от 5 точки. Успешни блокади и ефективни атаки доведоха до увеличаване на преднината им в резултата. На второто техническо прекъсване домакините водеха с 16:7, а затвориха първата част при 25:12.

В следващите две части русенските волейболисти отново напълно доминираха в играта. В тях те се наложиха с 25:17 и 25:18 и завършиха сезона с много убедителна победа. 

В другите срещи от 18 кръг на шампионата във Висшата лига: "Славия"- "Академик" 3:0 гейма, "Виктория Волей"- "Ботев" 3:0 сл. и "Град"- "Черно море" 1:3.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама